Bir eğitimci olan Çiğdem Çiftçi İplik’in ilk romanı Dar Zamanlar okuyucu ile buluştu. Banliyö Kitap tarafından yayınlanan roman, karakterleri ile aidiyet duygusunu, yabancılaşmayı, arayışı sorgularken, sevginin dönüştürücü gücüyle insanın nasıl evrilebileceğini de gösteriyor.
Bir eğitimci olarak uzun süredir edebiyatla ilgilenen Çiğdem Çiftçi İplik, ilk romanı Dar Zamanlar ile okurla buluştu. Günümüz Türkiye’sinde birçok insanın yaşadığı yere ait olamama sıkıntısını karakterlerinin iç sesini yükselterek dile getiren roman bunu; inanç, varoluş, aidiyet duygusu, arayışlar, kayboluşlar, buluşlar gibi temalar üzerinden anlatıyor.
Banliyö Kitap etiketi ile yayımlanan Dar Zamanlar, aynı zamanda insanın bulunduğu noktadan sevginin dönüştürücü gücüyle başka bir noktaya nasıl evrilebileceğini de gösteriyor.
Dar Zamanlar, geçmiş ve şimdiki zamanın harmanlandığı anlatı örüntüsünde, kendinden çok emin olan bir adamın kaybolduğu bir karmaşa da, kendinden çok emin olan bir kadının haklı çıkmak adına çıktığı yolda karşılaşmaları ile başlıyor. Bu karşılaşmanın sonunda kitap kahramanları üzerinden bireylerin kendi depremlerini nasıl yarattıklarını hikâyeleştiren roman, bireyin aydınlanma sürecindeki arayışları ve çektiği sancıları çeşitli yollarla okuruyla paylaşıyor.
Yazar Hakan Akdoğan kaleme aldığı arka kapak yazısında “Çiğdem İplik, sıcak bir üslupla arayışa çağırıyor okuru” diyor.
ARKA KAPAK YAZISI
Tutucu çevrelerinin ürettiği sistemin dayattıklarını sorgulayan iki karakter: Bahar ve Okan. Bahar kitapların atmosferinde kaybolurken Okan siyaset ve tarikat arasında sıkışır kalır. Yolları bir kitapçıda kesiştiğinde karmaşık bir ilişkinin de ilk adımı atılmış olur. Bir yandan kendi açmazlarında devinirlerken öte yandan diğerinin karmaşasında yer edinmeye çalışırlar. Bu süreçte de diğeri aracılığıyla kendilerinden bile sakladıkları ortaya çıkar. Dar Zamanlar, aydınlanma sürecindeki bireyin belleğinin acımasız saldırısıyla uğraşmasının romanı. Toplumun puslandırdığı ortamda sevgiyle tutunmanın açtığı o aydınlık patikaya ulaşmanın anlatısı. Çiğdem İplik, sıcak bir üslupla arayışa çağırıyor okuru, oyuna kaçmadan, samimiyetle.
Hakan Akdoğan